Kávu pijeme, protože nám chutná, je pro nás relaxem, mnohdy také společenskou událostí. Dokáže nám dodat energii, zrychluje metabolismus a podporuje mozkové funkce. Má vysoký obsah antioxidantů. Konzumace kávy chrání játra, snižuje riziko vzniku Alzhaimrovy a Parkinsonovy choroby, snižuje riziko vzniku diabetu 2. typu, ovšem když nesladíte cukrem.
Mám pro Vás báječný tip. Pokud rádi sladíte, nahraďte bílý cukr raději medem. Bílý cukr je jen energie, žádné prospěšné látky. Oproti tomu med, nejenže výborně v kávě chutná, ale skvěle působí také na náš trávicí systém, dodá nám energii, a má další, tělu prospěšné, vlastnosti.
Káva může některým lidem způsobovat žaludeční potíže. Ale med má takové vlastnosti, které působí na trávicí systém blahodárně. Proto je med v kávě vhodným protipólem.
Med obsahuje spoustu vitamínů, minerálů, působí proti virům a bakteriím. Složky obsažené v medu urychlují produkci slinných žláz, poskytují enzymy k trávení potravy.
Med: – působí proti křečím,
– regeneruje trávicí systém,
– zabraňuje překyselení žaludku.
Zkuste tedy ve vaší kávě nahradit cukr medem, přidat trochu pravé skořice (o té zase jindy) a uvidíte, že vám nejen zachutná, ale budete se také cítit lépe.
Dopřejte si kvalitní med, přímo od včelaře, např. zde: http://chytravcela.cz/produkty-a-sluzby/med/
Pravidelným, dlouhodobým užíváním medu v menších dávkách (1 – 5 lžic denně) můžete předejít různým nemocem.
Krásné dny!
AliZ
PS: Nebojte se, že med, který dáte do horké kávy zničíte. Pouze med, který je dlouhodobě vystaven vysokým teplotám je znehodnocen a žádné prospěšné látky v něm již nenajdete.
Pokud však med vložíte do kávy, ta se postupně stále ochlazuje a během několika minut již konzumuje, nemusíte se obávat, že by byl med zničen, nestihne to.